De deadline voor het aanvragen van de vaststelling van de NOW 1 is 31 oktober 2021 verstreken. Werkgevers die deze deadline hebben gemist, krijgen een laatste kans om de vaststelling aan te vragen. Het UWV stuurt deze werkgevers op korte termijn een formele laatste herinnering. De nieuwe deadline voor de aanvraag is gesteld op 9 januari 2022.

Compensatie loonkosten

CoronaVanwege de coronacrisis kon een werkgever die minstens 20% omzetverlies had geleden financiële compensatie aanvragen voor de loonkosten. Dit kon voor het eerst voor de periode maart t/m mei 2020 (NOW 1). Het omzetverlies werd gebaseerd op een schatting. Vandaar dat de definitieve omzetdaling moet worden doorgegeven.

Extra tijd voor indienen verklaring

Een meerderheid van de werkgevers die de NOW 1 aanvroegen, hebben de vaststelling tijdig aangevraagd. De groep werkgevers die vóór 31 oktober 2021 heeft aangegeven meer tijd nodig te hebben voor het indienen van een benodigde derden- of accountantsverklaring, heeft daarvoor 14 weken aanvullend de tijd, dus tot uiterlijk 6 februari.

Laatste kans voor aanvraag vaststelling

Ondernemers die nog helemaal geen aanvraag vaststelling NOW 1 hebben gedaan, zo’n 9.400 werkgever, krijgen nu alsnog een laatste kans. De aanvraag moet uiterlijk 9 januari 2022 binnen zijn. Werkgevers die binnen deze herstelperiode (periode tussen 31 oktober en 9 januari) een aanvraag vaststelling doen, maar een benodigde derden- of accountantsverklaring nog niet kunnen aanleveren, krijgen daarvoor ook maximaal 14 weken de tijd.

Te laat met de aanvraag vaststelling? Dan voorschot terugbetalen!

Voor werkgevers die 9 januari 2022 nog geen aanvraag vaststelling NOW 1 hebben ingediend, wordt de tegemoetkoming bepaald op nihil. Het gevolg is dat het al ontvangen voorschot volledig moet worden terugbetaald.

Betalingsregeling

Werkgevers die de NOW geheel of deels moeten terugbetalen, kunnen ook bij het UWV terecht voor een betalingsregeling. Het UWV zal deze coulant toepassen.

Heeft u vragen over de aanvraag tot vaststelling van de NOW, neem dan contact met ons op.

Informatie of advies?

Contact
Contact