Werkgevers krijgen langer de tijd om een aanvraag in te dienen voor de definitieve berekening van de tegemoetkoming voor de eerste periode NOW (maart-mei 2020). Dat heeft minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid 22 februari bekendgemaakt in een brief aan de Tweede Kamer.

Werkgevers hebben nu tot en met 31 oktober de tijd om een aanvraag in te dienen.

De verruiming van de aanvraagtermijn geldt zowel voor werkgevers die een accountantsverklaring nodig hebben (voor hen lag de deadline aanvankelijk op 29 juni) als voor werkgevers die een derdenverklaring of geen verklaring nodig hebben (voor hen lag de deadline op 23 maart). Voor beide groepen werkgevers geldt nu dus dezelfde termijn.

Om de verlengde openstelling van het loket is gevraagd door de beroepsorganisatie van accountants vanwege het drukke werkseizoen in combinatie met enkele inhoudelijke vragen die er nog waren over de definitieve berekening van de NOW. Een langere openstelling van het loket helpt ook organisaties in de zorg die nog in afwachting zijn van de afrekening van de coronasubsidie continuïteitsbijdrage zorg. De continuïteitsbijdrage zorg dient voor de definitieve berekening van de NOW als omzet meegenomen te worden. De verlenging van de termijn maakt dat mogelijk.

Informatie of advies?

Contact
Contact