Aan het begin van het nieuwe jaar zult u al meer zicht hebben op uw winstcijfers over 2018. Misschien is het zelfs tijd om uw voorlopige aanslag aan te passen.

Voorlopige aanslag

Voorlopige aanslagOndernemers krijgen aan het begin van het jaar een voorlopige aanslag inkomstenbelasting. Omdat uw winstcijfers dan nog niet bekend zijn, baseert de fiscus zich op de cijfers uit het verleden. Verwacht u een afwijking, dan kunt u de aanslag laten aanpassen.

Wanneer afwijken?

Een afwijkend winstcijfer kan het gevolg zijn van een mee- of tegenvallende winst. Maar ook onvoorziene kosten of investeringen kunnen ervoor zorgen dat uw voorlopige aanslag afwijkt van uw definitieve. Daarnaast kunnen er ook andere oorzaken zijn, zoals de aankoop van een woning of een echtscheiding.

Aanslag aanpassen

Wilt u uw voorlopige aanslag laten aanpassen? Dit kan via ‘mijnbelastingdienst’. Wilt u advies of heeft u hulp nodig bij het laten aanpassen,  neemt u dan contact met ons op.

Na de aanpassing krijgt u een nieuwe voorlopige aanslag. Op deze manier verkleint u het verschil tussen uw voorlopige aanslag en de definitieve. U vermindert daardoor ook eventueel te betalen belastingrente.

Let op! Een aanpassing van uw voorlopige aanslag voor 2018 heeft geen invloed meer op uw voorlopige aanslag voor 2019. Deze kunt u echter op dezelfde manier weer aanpassen, zodra u deze begin 2019 ontvangt.

Informatie of advies?

Contact
Contact