Heeft u uw voorlopige aanslag inkomstenbelasting voor het jaar 2021 ontvangen? Controleer deze dan goed, want deze aanslag is gebaseerd op uw bij de Belastingdienst bekende gegevens. Die kunnen nogal afwijken van uw huidige situatie.

Invloed corona

Controleer voorlopige aanslagDe coronacrisis kan ervoor hebben gezorgd dat uw inkomen nu fors afwijkt van vorige jaren. Een lagere winst vanwege corona is voor veel ondernemers ook voor het komende jaar niet ondenkbaar. U kunt dan uw voorlopige aanslag voor 2021 lager laten vaststellen.

Overige wijzigingen

Behalve door corona, kan uw inkomen in 2021 natuurlijk ook door andere oorzaken afwijken van eerdere jaren. Wellicht heeft u uw bedrijf onlangs flink uitgebreid of juist ingekrompen.

Daarnaast kunnen ook aftrekposten veranderen, bijvoorbeeld als u recentelijk uw hypotheek heeft overgesloten tegen een lagere rente. De aftrek van hypotheekrente is dan lager, zodat u uw voorlopige aanslag hoger moet laten vaststellen.

Maak een reële schatting van uw te verwachten inkomen in 2021, zodat u aan het eind van volgend jaar niet al te veel hoeft bij te betalen of terugkrijgt.

Wijzigen voorlopige aanslag

Wilt u uw voorlopige aanslag wijzigen of heeft u vragen over uw voorlopige aanslag, neem dan contact met ons op.

Geringe korting

Ook dit jaar kunt u er weer voor kiezen uw voorlopige aanslag ineens te betalen. De korting die u dan krijgt is gebaseerd op een invorderingsrente van slechts 0,01%. Voor te betalen bedragen op aanslagen van voor 2020 hanteert de Belastingdienst een belastingrentetarief van 4% (sinds 1 oktober 2020).

 

Informatie of advies?

Contact
Contact