Werkzoekenden en werkenden kunnen dit jaar voor het eerst het zogenaamde STAP-budget aanvragen. Maandag 2 mei om 10.00 uur ging voor de tweede keer dit jaar het STAP-loket open. Net als bij de eerste aanvraagperiode was de interesse erg groot. Ruim 45.000 mensen hebben een aanvraag ingediend, waardoor dinsdagavond geen budget meer beschikbaar was voor deze periode.

De derde aanvraagperiode STAP-subsidie gaat op 1 juli van start. Wees er op tijd bij!

STAP-budget

Boeken

Het STAP-budget is een subsidie van maximaal € 1.000 die rechtstreeks aan opleiders van erkende opleidingen wordt uitbetaald. Deze opleidingen moeten zijn opgenomen in het scholingsregister.
De bedoeling van de subsidie is dat het volgen van een opleiding de positie op de arbeidsmarkt verbetert.

In plaats van scholingsaftrek

De STAP-subsidie komt in de plaats van de scholingsaftrek. Via deze aftrek kon een belastingplichtige bepaalde scholingskosten op het inkomen in aftrek brengen.

Aanvraagperiode

Heeft u belangstelling en wilt u deze subsidie aanvragen? Dan kan dit in 2022 nog op vier momenten.
Voor de derde periode kunt u terecht vanaf 1 juli, voor de vierde vanaf 1 september en voor de vijfde en laatste periode kunt u terecht vanaf 1 november 2022.

Let op! De subsidie is slechts één keer per jaar te verkrijgen.

Aanvragen via UWV

De subsidie kan digitaal worden aangevraagd bij het UWV, via stapuwv.nl. Hier vindt u ook alle informatie over het STAP-budget, wie er in aanmerking komt en of de betreffende opleiding onder de regeling valt.

Voor meer informatie over de aanvraag van het STAP-budget kunt u contact met ons opnemen.

Informatie of advies?

Contact
Contact